[Dit is een eerste versie van deze pagina en hij dient nog nagekeken en verbeterd te worden.]

Over deze pagina's

Voorzover ik kan nagaan ben ik deze site op 3 januari 2003 begonnen op te zetten. Het was vooral bedoeld om te zorgen dat er op komende reunies wat meer mensen van de eindexamenklassen 1977, 1978 en 1979 (waar ik het meeste mensen uit ken) komen. Hiertoe heb ik wat klassefoto's gescand en ook de programmaboekjes. Omdat ik de lijsten toch had, heb ik ook pagina's voor de andere jaren gemaakt, maar of ik die net zo intensief op ga bouwen is zeer de vraag en hangt ervanaf hoeveel hulp ik daar bij krijg. Mijn hoofdsite (over chips) is goed geindexeerd in de zoekmachines en dus rekende ik erop dat deze pagina's ook snel geindexeerd zouden worden (omdat er links tussen de verschillende sites zijn) en inderdaad wisten heel veel mensen die bijvoorbeeld op hun eigen naam zochten deze pagina's te vinden en ik heb inmiddels al heel veel positieve reakties en hulp ontvangen.

Hulp wordt natuurlijk erg gewaardeerd, maar niet iedereen is even technisch onderlegd en daarom wat tips:

Gelegde contacten

Inmiddels heb ik met de volgende personen email-contact (gehad):

[Lijst verwijderd naar aanleiding van bezwaar gemaakt door iemand tijdens de reunie van 2009.]

Veel van deze mensen hebben ook geholpen met de site en sommigen zelfs met het scannen van foto's en programmaboekjes. Ik heb bij alle foto's gezet wie ze gescanned heeft. Speciale dank gaat hierbij uit naar Gwenny die haar fotoalbum heeft verscheurd teneinde de foto's beter te kunnen scannen. Erg stoer!

Het is misschien wel een goed idee om je ook op te geven op:
www.schoolbank.nl/

Anti-spam voorzorgsmaatregelen

Helaas is het tegenwoordig niet meer slim om zomaar email-adressen op WWW pagina's te vermelden omdat spammers ze dan verzamelen en je suf spammen (ik zit al op zo'n 300 spams en andere onzin per dag). En daarom zijn de email-adressen op al mijn sites versleuteld. (Voor geinteresseerden: Zie de HTML source code). Deze methode is niet waterdicht, maar volgens mij op dit moment veilig genoeg want er zijn nog voldoende onversleutelde email-adressen te verzamelen van andere sites.

Wat ik nog zoek

Ik heb inmiddels de boekjes van 1971/72 t/m 1978/79. De laatste twee met hartelijke dank aan IJde Jan Zagema. Dit omspant alle klassen waarin ik zelf gezeten heb, maar wanneer je nog andere boekjes hebt dan houd ik me aanbevolen voor de boekjes zelf of een OCR of scan ervan. Een goede scan in 300 DPI en opgeslagen in een niet-lossy format zoals GIF, PNG or TIFF van de leraren en de leerlingenlijsten is voldoende.
(Een kopie van) de laatste Kalliope van 1977..1978, waaraan ik heb bijgedragen maar die ik door omstandigheden nooit heb gekregen.

Ik ben bezig met het opzetten van een uitgebreidere database met gegevens, zodat je precies kunt opzoeken met wie je wanneer in de klas hebt gezeten, voor een snelle preview, zie: www.chipdir.nl/wlg/

Het is misschien wel een goed idee om je ook op te geven op:
www.schoolpagina.nl/school/willem-lodewijkgymnasium/ heeft de WLG-reunie van 2009 georganiseerd
www.schoolbank.nl/school.html?_a=overview&sid=9179 willen je graag een betaald abonnement aansmeren

Zie ook:


Jaap van Ganswijk <ganswijk@xs4all.nl>
20090925: laatste keer gewijzigd
20090925: gecompileerd