Reisgenoten

Sommigen van de leerlingen, vooral in het noorden van de provincie, reisden regelmatig samen met elkaar het openbaar vervoeren naar en van de school.

De trein naar Uithuizen

Abel Bakema, Jan Veltman, en Renze de Vries waren mede-treinreizigers van mij op het spoortrajekt Uithuizen-Groningen. In Baflo stapte Jan Buddingh' en later ook Peter Bregman in, in Winsum de familie De Vries (o.a. Renze) en Jan Veltman, in Sauwerd Abel Bakema. Dit werd dus echt een clubje. Als 4e lustrum-meeting hebben Jan, Renze, Abel en ik (reisgenoten van de lichting van klas 1 1981) elkaar weer getroffen in 2001 op het hoofdstation in Groningen en liepen we samen naar het WLG, waar we een rondleiding van Euverman kregen! Daarna een lunch in de stad. (Jan Buddingh' zou ook komen maar verscheen niet.)

Dick Bolt

IJde Jan Zagema

Over samen reizen gesproken: Ik woonde in Roden en reisde op met Peter van der Woude, Erik Raven, Nynke Nicolai en Magda Wijma die daar ook vandaan kwamen. Of met de ESA bus (halte Paterswoldseweg), of op de fiets via Peize.

Ik ben bezig met het opzetten van een uitgebreidere database met gegevens, zodat je precies kunt opzoeken met wie je wanneer in de klas hebt gezeten, voor een snelle preview, zie: www.chipdir.nl/wlg/

Het is misschien wel een goed idee om je ook op te geven op:
www.schoolpagina.nl/school/willem-lodewijkgymnasium/ heeft de WLG-reunie van 2009 georganiseerd
www.schoolbank.nl/school.html?_a=overview&sid=9179 willen je graag een betaald abonnement aansmeren

Zie ook:


Jaap van Ganswijk <ganswijk@xs4all.nl>
20090906: laatste keer gewijzigd
20090912: gecompileerd